Superläskig leveransmetod presenterades igår

En armé av robothundar.

Vid det här laget har vi sett en hel drös olika försök att lösa den sista biten av e-handelsleveransen ut till kund. Om man får tro alla försök så ska det ske av någon typ av autonoma robotar. Den senaste lösningen, som igår presenterades under elektronikmässan CES, följer tidigare försök men med en lite mer postapokalytisk känsla där robothundar springer runt och delar ut paket.

Företaget Continental, kanske mest kända för sina däck, har tidigare experimenterat med självkörande persontransporter och expanderar nu detta till paketleveranser. Företagets autonoma fordon Continental Urban Mobility Experience (CUbE) har nu fyllts med paket och robothundar.

Annons

"Ett effektivt transportteam"

Tanken är att minibussen ska köra runt i städer och stanna vid olika destinationer. Sedan ska en liten armé av robothundar ge sig ut på gatorna och bära paket ända fram till mottagarnas dörrar. Minibussen tar alltså hand om sista milen medan “hundarna” tar hand om de sista metrarna.

- Vår vision om robotleveranser utnyttjar en förarlöst bil för att leverera leveransrobotar, vilket skapar ett effektivt transportteam, säger Ralph Lauxmann, chef för Systems & Technology på Continental, och fortsätter:

- Båda är eldrivna, båda är autonoma och båda kan i princip baseras på samma skalbara teknik. Dessa synergier skapar en spännande potential för holistiska leveranskoncept med liknande lösningar för olika plattformar. Utöver denna teknikgrund är det rimligt att förvänta sig att en hel värdekedja utvecklas inom detta område.

Vi hittar ingen egen video ifrån Contintental men tidningen Commercial Carrier Journal har fångat följande demonstration av leveransmetoden:

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!