Superrik e-handlare först ut på resa runt månen

Har köpt alla biljetter till premiärturen.

Teslagrundaren Elon Musks rymdföretag SpaceX är i full färd med att planera en rymdresa som går ut på att rymdfarkosten ska ta ett varv runt månen. Biljetterna till resan, som blir den första i sitt slag, har nu köpts upp.  

Bakom affären stod den japanska miljardären Yusaku Maezawa, som ska ha byggt upp sin förmögenhet via e-handel. Enligt nyhetssajten The Verge har Maezawa nämligen grundat ZoZotown, som ska vara Japans största e-handel inom mode.

Annons

Vill ta med sig kreatörer

Maezawa hoppas enligt uppgift att rymdresan ska äga rum redan år 2023, och han vill dessutom ha med sig artister och andra kreativa personer på resan. Resesällskapet ska ha tänkts ut med anledning av att e-handlaren vill göra resan till ett konstprojekt. Det har fått namnet #dearMoon, och finns redan att läsa mer om på en dedikerad hemsida.

Yusuku Maezawa är 42 år och ska enligt Forbes vara god för nära tre miljarder dollar. Vad biljetten till rymdresan har kostat är än så länge hemligt, men utvecklingen av rymdraketen beräknas ha kostat fem miljarder dollar när den är klar. Enligt Musk ska Maezawas bidrag ha gjort skillnad för rymdprojektet.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!