Supertelefonen sålde slut på en halvtimme i webbshopen

Nu får "senkomna" köpare vänta i upp till två månader.

Rusning är nog det minsta man kan säga om det tillstånd som uppstod när iPhone X lanserades i USA. Klockan nio i morse, svensk tid, öppnade förbokningarna i Apples egen amerikanska webbshop och en halvtimme senare hade alla telefoner bokats.

Slut på 13 minuter

Samma sak hände hos tre andra amerikanska e-handlare, AT&T, T-Mobile och Verizon - med den skillnaden att det hos dem endast tog 13 minuter innan telefonerna var slut. Det rapporterar sajten Mobil.se.

Annons

För dem som till äventyrs inte var ute redan den första halvtimmen, men kommit på såhär några timmar senare att de vill ha en ny telefon, är väntetiden nu allt mellan fyra och sex veckor, beroende på vilken sida man kollar på.

Upp till åtta veckors väntetid i Sverige

Nu sägs dessutom samma sak ha hänt på vissa svenska sajter. För den som nöjer sig med en iPhone X med 64 GB finns telefonen fortfarande att förboka med en leveranstid på endast sju dagar via Tele2, men vill man slå till på varianten som har 256 gigabyte, så är leveranstiden nu redan uppe i sju till åtta veckor i Apples svenska e-handel.

Har man bråttom kan man också satsa på att besöka någon butik där telefonen säljs nästa fredag, då den kommer ut i butikerna.

Apple: “Var ute i tid”

Enligt Mobil.se ska det dock finnas uppgifter om att endast två till tre miljoner telefoner finns redo inför butikspremiären, vilket alltså bedöms vara långt ifrån tillräckligt för att täcka efterfrågan.

Som en följd av det stora intresset och den begränsade efterfrågan ska Apple därför ha uppmanat dem som planerar att ta sig till butikerna nästa vecka att vara ute i god tid.

Annons