Surfplattan är Årets julklapp om Prisjakt får välja

När det närmar sig jul är det många som vill ge sig på att lista ut årets julklapp. Tidigare har vi fått höra att hörlurar, resor och annan form av avkoppling kommer hamna under mångas granar i år. Prisjakts besökare verkar dock tycka annat, där är surfplattan en ohotad favorit.

När Handelns Utredningsinstitut utsåg årets julklapp för 2012 föll valet på hörlurar. Enligt en undersökning gjord på uppdrag av eBay Sverige trånade sex av tio svenskar efter avkoppling i form av resor, böcker och filmer.

Men när Prisjakts julklappssugna besökare rotar runt på deras sajt säger siffrorna något annat. Den produkt som verkar hamna under många granar i de svenska hemmen i år är surfplattan.

Annons

Google Nexus 7 är den mest sökta produkten just nu och jagas av tre olika versioner av Apples iPad. På plats fem kommer en av Samsungs surfplattor. Årets julklapp 2010 verkar helt enkelt vara gångbar även i år.

En annan stark julklappskandidat är mobiltelefonen. Här är Nokia Lumia 920 en favorit med Apples iPhone 5 på andraplats. Och mobiltelefonen verkar ha del i att en annan klassisk julklappsfavorit får stryka på foten.

– Årets stora förlorare är kompaktkameran. Jag tror att detta beror på att mobilkamerorna har blivit mycket bättre och systemkamerorna mycket billigare. Kompaktkamerans nisch har attackerats från två håll, säger Magnus Bengtsson på Prisjakt.

De eviga julklapparna

Bland de säkra korten, alltså produkterna som är populära år efter år hittar vi bland annat KitchenAids matberedare och barnens favoriter Lego och Playmobil. Bland spelkonsolerna är det Nintendo Wii U Premium som toppar med Sonys Playstation 3 slim på andraplats.

Bland dator- och tv-spelen verkar lite våld efter all tomtegröt vara gångbart. Call of Duty: Black Ops II toppar med Halo 4 och Far Cry 3 tätt efter. Efter det kan det vara gott med en kopp kaffe och då faller valet på Moccamasters ständigt populära kaffebryggare. Esspressomaskinen däremot är inte lika het i år.

– Espressomaskinen söks inte heller i samma utsträckning som tidigare år. Vi behöver inte heller oroa oss för att få spikmattor eller bakmaskiner i julklappsskörden, säger Magnus Bengtsson.

Den här julklappstatistiken bygger på Prisjakts besökares gemensamma mönster, vilka kategorier de sökt, vilka produkter de tittat på och vilka produkter de har valt att klicka sig vidare till en butik från. Vill ni se en lite utförligare lista kan ni kolla vidare här: Årets julklapp 2012 enligt Prisjakt.

Källa: Press

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!