Exklusivt: Svea lanserar egen Checkout i oktober

Svea Ekonomis egen kassalösning ser snart dagens ljus.

Betalbolaget Svea Ekonomi är gamla i gemet inom e-handel och har länge leverat betallösningar till Sveriges e-handlare.

Sedan 2012 äger företaget betaltjänsten Payson som redan lanserat en egen Checkoutlösning, samt även uppdaterat den till version 2.0. Detta stoppar dock inte moderbolaget Svea Ekonomi från att nu rulla ut en helt egen kassa.

Annons
Annons

I början av oktober väntas e-handelskassan se dagens ljus och Svea Ekonomi ska då lansera checkouten hos två pilotkunder.

Företag är även välkomna

Precis som ärkefienden Klarna, Svea var en utmanare till Klarna långt innan det blev en sport, så ska den nya checkout-lösningen stödja B2B-försäljning, något som Klarna just nu håller på att rulla ut.

- Checkouten är utvecklad för både B2B och B2C och är självlärande och räknar ut hur köparen vill betala. De smidiga funktioner och betalsätt som länge varit standard inom B2C e-handeln kommer att fungera lika enkelt och smidigt för all B2B handel, säger Lennart Ågren, VD på Svea.

Utöver en självlärande kassa och B2B-stöd så ska e-handlare även kunna personalisera kassan och fakturorna till kunderna.

- E-handlaren kan välja att sätta sin egen logga på både fakturor och kontoavier och har där även möjlighet att kommunicera erbjudanden och annan relevant information till sina kunder. Vi tror att det är viktigt att ge e-handlaren möjlighet att behålla sitt varumärke i hela köpflödet, säger Lennart Ågren.

Enklicksversion eller flera val

Något som kan vara relativt nytt på e-handelsscenen är möjligheten att styra över hur betalningen genomförs av kunden. Lennart Ågren förklarar det såhär:

- Handlaren kan själv välja om de vill visa upp fler betalningsalternativ i vår MultiChoice version eller om de vill sätta upp Checkouten som en OneClick version, i båda fallen är kassan självlärande och föreslår ett betalsätt för köparen.

Kassan ska i betalflödet för både företagskunder och konsumenter ge möjlighet att ange en annan leveransadress. Det vill säga olika adresser för leverans och faktura.

Annons
Annons

På frågan om Svea Ekonomi tar kreditrisken så svarar Lennart Ågren kort och gott "ja".

Har ni bilder på kassan?

- Våra pilotkunder går upp med varsin version av Checkouten i början av oktober. Då kan man själv gå in och testa hos de handlare som valt att vara piloter, säger Lennart Ågren, och meddelar att han återkommer med ett exakt datum.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!