Svensk Distanshandel blir medlem i E-commerce Association Europe

Bo Lindell, VD för Svensk Distanshandel (SDh), meddelar idag att de gått med i den nybildade organisationen E-commerce Association Europe (EAE). Denna organisation skall arbeta för enklare e-handel över gränserna och gemensamma lagar och regler inom EU. Detta skall ske genom en stark lobbying i Bryssel.

Medlemsländerna i denna nya organisation, förutom Sverige, är Holland, Frankrike, Belgien, Norge, Danmark, England och Tyskland. Alla som är medlemmar i SDh kommer automatiskt att bli medlemmar i den europeiska organisationen genom den medlemsavgift som SDh kommer att betala till EAE.

Annons

Vi har inte fått någon djupare information gällande E-commerce Association Europe men detta skall komma framöver. Den nya organisationen kommer först att bli officiell den 1 januari 2012.

Det är mycket som händer hos SDh just nu. Först ett initierat samgående med Svensk Handel och nu förändringar på den europeiska marknaden. SDh är idag med i en annan organisation, EMOTA, och vi frågade därför Bo Lindell om EAE hade någon koppling till denna.

Svaret vi fick var att EAE kommer att vara en helt fristående organisation, EMOTA har en mycket bredare inriktning. Det fanns helt enkelt ett behov av en renodlad e-handelsorganisation inom Europa och det är den de nu ska utforma tillsammans med andra. E-handeln kräver uppenbarligen mer och mer resurser ifrån intresseorganisationerna.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!