Svensk elcykelbutik expanderar från Kina till Polen

Hoppas på kortare ledtider till den europeiska marknaden.

Den svenska elcykeltillverkaren ProNordic, som bland annat ligger bakom elcykelmärket EcoRide, expanderar sin produktion. Från att bara ha haft tillverkning i Kina, ska koncernen även börja tillverka cyklar i Polen, där de nu bygger en elcykelfabrik.

ProNordic startade sin elcykelproduktion för sex år sedan och produktionen fanns då i kinesiska Kunshan, strax utanför Shanghai. Cyklarna såldes snart till återförsäljare i hela Norden, och idag exporteras cyklar från fabriken även till marknader i Australien, Storbritannien och USA.

Annons

Får kortare ledtider

Men nu står alltså en ny fabrik i Polen för dörren.

- Med vår nya fabrik kommer vi att kunna erbjuda kortare ledtider och starkare kundservice inom Europa, säger en av ProNordics ägare och grundare Martin Walleräng i ett pressmeddelande.

Han menar också att det var den ökade efterfrågan på elcyklar som gjorde att företaget bestämde sig för att flytta hem produktionen.

- Vår kärnverksamhet bygger på att kontrollera hela tillverkningsprocessen. Tack vare ökad försäljning så beslutade vi att öka vår produktionskapacitet. Den pågående undersökningen om prisdumpning av elcyklar blir problematisk för alla företag som producerar i Kina och exporterar till EU.

"Kan erbjuda effektiv tillverkning"

Själva beslutet ska företaget ha fått fatta rätt snabbt, men de tror att det hela nu kommer att bli bra.

- Med vår helt nya fabrik kan vi fortsätta leverera eldrivna mobila lösningar med hög kvalitet för vår växande kundbas. Den globala cykelindustrin skiljer sig en del i de olika länderna och med våra två fabriker kan vi erbjuda en effektiv tillverkning specialiserad för de lokala marknadsförhållandena.

Nu kommer de båda fabrikerna att drivas självständigt inom koncernen. Förutom EcoRide tillverkar ProNordic även elcyklar av premiummärket Walleräng Modular och båda märkena har egna e-handelsbutiker.

Annons
Annons