Svensk butikskedja i konkurs: ”Medioker utveckling i de fysiska varuhusen”

Men e-handeln sägs gå bra.

Lågpriskedjan Club Xprs har försatts i konkurs, något som Market ska ha varit först med att rapportera. Kedjan har fyra butiker i Sverige samt en aktiv e-handel. Och på nätet sägs det inte vara några större problem, utan det är den fysiska handeln som inte har levererat och i slutändan stjälpt konceptet.

- Onlineförsäljningen är bra och där ser vi att vi får till en bra dialog med kunderna och har en bra och väl fungerande plattform. Men utvecklingen i de fysiska varuhusen är medioker och går åt fel håll trots att vi arbetat med butiksupplevelsen och sortimentet, säger grundaren Victor Appelqvist till Habit.

Annons
Annons

"Ser potential i e-handeln"

Förra året ska bolaget ha gjort ett minusresultat på 34 miljoner och den utvecklingen har fortsatt fram tills i fredags, i förra veckan, då konkursen var ett faktum. Konkursförvaltaren hoppas nu hitta en köpare till Club Xprs och han ska speciellt se potential i företagets e-handel.

- Det är ett fantastiskt koncept och jag ser potential i det, inte minst i e-handeln. Vi hoppas naturligtvis på en fortsättning och att det drivs vidare, säger Martin Bergander på Wesslau Söderqvist Advokatbyrå i Borås.

Just nu pågår en utförsäljning av företagets varor. Vad som sedan händer med butikerna och e-handeln är ännu oklart. Företaget sägs sysselsätta ett 50-tal personer.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!