Svensk fotobutik tar klivet in i Norge med ny nätbutik

Med nio butiker runt om i Sverige, och en snabbt växande nätbutik, är det nu dags för BGA att ta sig in på den norska marknaden.

Familjeföretaget BGA Videoproduktion grundades 1993 med konvertering av smalfilm som huvudsyssla. Sedan dess har det hänt en del och idag har man butiker i Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping, Norrköping och Gävle, där även huvudkontoret med produktion, ramverkstad och det 1400 kvadratmeter stora lagret ligger.

2012 lanserades BGAfotobutik.se och i dagsläget har man drygt 7000 produkter i nätbutiken. Det senaste året har företagets e-handel ökat med 80 procent och nu är det dag att ta nästa kliv genom att ta sig in på den norska marknaden.

Annons
Annons

– Vårt mål har alltid varit att man ska komma till oss när man söker ramar eller fotoalbum. Det jobbar vi hela tiden aktivt med genom att till exempel ta in nya produkter och utöka sortimentet av måttbeställda ramar och passepartouter. Målet är helt enkelt att ha något för alla, säger BGA:s vd, Björn Andersson.

Orderna trillar redan in

BGA har idag ett femtiotal anställda, varav hälften arbetar på huvudkontoret i Gävle, och att öppna ytterligare en nätbutik kommer att kräva ytterligare personal.

Den norska butiken, BGAFotobutikk.no, kommer precis som sitt svenska syskon att fokusera på ramar, fotoalbum, passepartouter och andra fotorelaterade produkter. Målet är att sortimentet i den norska butiken på sikt ska bli lika stort som i den svenska motsvarigheten.

– Vi ser verkligen fram emot att komma in på den norska marknaden. Webbshopen ligger redan uppe, och trots att vi officiellt inte öppnar den förrän 1 november, så kommer det redan in beställningar. Vi ser ljust på framtiden, det finns ett behov av vår kunskap och vårt stora sortiment inom det här området, säger Björn Andersson.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!