Search
Search
Close this search box.
ANNONS

Svenska Assa köper det smarta låset August för en halv miljard

Svenska Assa köper det smarta låset August för en halv miljard
Johan Molin, VD
Picture of Julius Gunnilstam

Julius Gunnilstam

Dela artikeln:

Ska stärka bolaget inom lösningar för hemleveranser.

ANNONS

Ehandel.se har flera gånger skrivit om innanför-dörren-leveranser där det ofta är ett smart lås med i ekvationen. Ett lås som möjliggör för fraktbolagen att få en digitala engångsnyckel till kundernas hem. August Home, som står för ett av dessa nya smarta lås, blir nu en del av det svenska låsföretaget Assa Abloy.

Den svenska låsjätten meddelar nämligen idag att man lagt cirka 500 miljoner kronor på att förvärva August Home, med säte i San Francisco.

- Det är med glädje jag välkomnar August till Assa Abloy. August är ett strategiskt tillskott till koncernen och förstärker ytterligare vår ledande position inom marknaden för smarta dörrlösningar för bostadsmarknaden, säger Johan Molin, VD och koncernchef, i ett pressmeddelande.

"Kompletta lösningar för hemleverans"

Det står även klart att de nya e-handelsleveranserna, innanför dörren, spelat en roll i Assas beslut att lägga beslag på August.

- August Home stärker ytterligare vår strategi inom smarta dörrlösningar för bostadsmarknaden med kompletterande smarta digitala lås, dörrklockor med kamera och kompletta lösningar för hemleverans, säger Thanasis Molokotos, Executive Vice President i Assa Abloy.

August Home grundades 2013 och har idag cirka 90 anställda. Assa Abloy bildades 1994 och omsätter idag över 70 miljarder kronor med cirka 47 000 anställda. Förvärvet kräver godkännande av berörda myndigheter och förväntas slutföras under fjärde kvartalet i år.

Search

Nyheter

Tjänster

Om Ehandel

Nyhetsbrevet som håller dig uppdaterad!