Svenska miljardbolaget i stor lagersatsning värd 150 miljoner

Centraliserar logistikverksamheten när e-handeln växer.

Swedolkoncernen omsätter cirka 3 miljarder kronor och har idag runt 100 butiker i Norden och Estland. Företaget har de senaste åren satsat allt mer på e-handeln inom koncernen och nyligen fick varumärket Grolls en ny nätbutik på plattformen Magento.

LÄS ÄVEN: Swedol lanserar ny e-handel efter mycket starkt 2017

Annons
Annons

"En distributionskanal istället för två"

I takt med att e-handeln nu växer så ser Swedol ett behov av att samla logistikverksamheten på en plats i landet.

- Vi ser stora fördelar med att effektivisera och samla all lagerhållning och distribution i Sverige till en plats. Andelen kunder som handlar via webben eller i våra integrerade butiker ökar löpande. Att vi då använder en distributionskanal istället för två innebär både kostnadsbesparingar och underlättar för kunden, säger koncernchefen Clein Johansson Ullenvik i ett pressmeddelande.

"En toppmodern anläggning"

Företagets logistikcenter i Hisingsbacka ska avvecklas medan det i Örebro istället ska utökas.

- Dagens logistikcenter i Örebro driftsattes 2012 och är en toppmodern anläggning med bland annat en stor Autostore-anläggning, vars kapacitet utökades 2015. I den nya anläggningen planeras för ytterligare utökning av automationsgraden, skriver företaget.

Lagret i Örebro ska utökas med 10 000 kvadratmeter och byggnaden kommer blir dryga 30 000 kvadratmeter när den är klar.

- Logistikcentret i Örebro är en effektiv anläggning och när vi nu bygger ut verksamheten bygger vi för framtiden, säger Clein Johansson Ullenvik.

Investeringen ska ligga på 150 miljoner kronor över två år och den förutsätter att den nya detaljplanen vinner laga kraft.

Annons
Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!