Search
Search
Close this search box.
ANNONS

Sveriges grönaste åkeri satsar på e-handeln

Sveriges grönaste åkeri satsar på e-handeln
Picture of Julius Gunnilstam

Julius Gunnilstam

Dela artikeln:

"Svarar mot e-handelns ökande efterfrågan"

ANNONS

Det svenska åkeriet Movebybike meddelar nu att man satsar ytterligare på e-handeln. Företaget kallar sig själv Sveriges grönaste åkeri och man delar lokaler med lastcykeltillverkaren Starke Cycles.

De båda företagen ska nu finnas i större lokaler på Byggmästaregatan 3, vid Slussen i Malmö, och där driver man en omlastningscentral som ska serva e-handeln.

- Den svarar mot e-handelns ökande efterfrågan på snabb och hållbar city-distribution. Läget är centralt, men ändå lätt att angöra för lastbilar som lossar pallar och styckegods direkt in i terminalen, skriver företaget i ett pressmeddelande.

"Snabb, hållbar & miljövänlig distribution"

Movebybikes lastcyklar ska jobba med att leverera den sista biten ända fram till dörren i flera svenska städer.

- Vår erfarenhet och våra kunders respons visar att kombinationen blir mycket effektiv, en snabb, hållbar och miljövänlig distribution. Internationella studier pekar i samma riktning, skriver Johan Wedin, medgrundare av Movebybike och Starke Cycles.

Det verkar rulla på för båda företagen och Starke Cycles har nyligen genomfört sin första finansieringsrunda. Johan Wedin tar i samband med detta vd-rollen i Starke Cycles medan Nils Wedin, också medgrundare, går in som vd i Movebybike.

Företagen hoppas ersätta många lastbilar med sina cykeltransporter som består av en lastcykel med en släpvagn. Cyklarna kan frakta 300 kilo och har en hastighet på 25 kilometer i timmen med hjälp av en elmotor.

Search

Nyheter

Tjänster

Om Ehandel

Nyhetsbrevet som håller dig uppdaterad!