Nu kan du buda på Sveriges kortaste domännamn

Sugen på ett .se-domännamn med endast ett tecken. Då är det bara att damma av plånkan och bege dig till tradera och börja buda.

För första gången någonsin har man nu chansen att bli innehavare av ett .se-domännamn med endast ett tecken. I dag startar nämligen .SE, Stiftelsen för internetinfrastruktur, en auktion på Tradera där det är möjligt att buda på domännamn som tidigare inte varit möjliga att registrera. Till exempel 1.se, 3.se och j.se.

– Intresset för attraktiva .se-domännamn är stort, det märkte vi inte minst under den första omgången domännamnsauktioner i vintras där över 470 personer var med och budade. Vår bedömning är att de aktuella domännamnen inte behöver vara spärrade längre, om någon är intresserad av att registrera dem vill inte vi hindra det, säger .SE:s vd, Danny Aerts.

Annons
Annons

18 domäner totalt

Totalt är det 18 .se-domäner som auktioneras ut, samtliga med utropspriset 1 krona. Auktionerna som pågår fram till 11 juni är ett led i .SE:s pågående arbete för att ha så få spärrade .se-domännamn som möjligt.

–Genom att domännamnen säljs på Tradera ökar chansen att fler intresserade får möjligheten att vara med. Hos oss säljs dagligen saker som du inte kan hitta någon annanstans, säger Marcus Almén, Brand Activation Manager på Tradera.

Vinsten från auktionerna går oavkortat till .SE:s olika satsningar för att främja utveckling och användning av internet i Sverige; till exempel skoltävlingen Webbstjärnan, Internetfonden och ökad digital delaktighet.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!