Swedish Match säljer snus på nätet – startar egen e-handel

Alla som bor i Sverige kan nu beställa snuset online.

Från och med idag kan den som önskar beställa sitt snus från Swedish Match på nätet. Företagets nya e-handel är nu tillgänglig för kunderna, som kan välja och vraka i hela sortimentet.

- Vi hoppas såklart på att det ska bli en succé, det är därför vi lanserar e-handeln. Men det är också ett sätt att utöka verksamheten och komma närmare våra konsumenter, säger Marcus Barnden, Digital Manager på Swedish Match till Ehandel.se.

Annons
Annons

Medveten omnikanalsatsning

Förberedelserna har pågått i cirka ett år och e-handeln är också ett led i en medveten omnikanalsatsning från företagets sida, där tanken är att nätbutiken ska komplettera fysiska butikerna i Stockholm, Göteborg, Strömstad och Åre.

- Det är det naturliga steget efter att vi satsat på egna butiker så är det ett naturligt steg, hela omnikanal-tänket. Initialt erbjuder vi samma sortiment som i butikerna, sen finns en vidareutvecklingspotential, säger Marcus Barnden. 

Kan beställa egenblandat snus

Således har man även tagit ett populärt koncept från butikerna med sig in i e-handeln. Den som önskar kan nu beställa sin egen snusblandning på nätet, utifrån 24 olika smaker som kan mixas i olika konstellationer.

- Det är ett väldigt uppskattat koncept i de fysiska butikerna och därför var en av de mest prioriterade funktionerna när vi satte upp e-handeln. Det ska bli väldigt spännande att se konsumenternas reaktion på den digitala kanalen.

Mobile first-sajt

Även när man designat e-handeln har man haft stort fokus på att tänka omnikanal.

- Vi har försökt emulera en butiksupplevelse. Vi har fått väldigt positiv feedback av besöken i våra fysiska butiker och gjort användartester och undersökningar inför lanseringen av e-handeln. Eftersom vi vet att runt 70 procent av våra besökare i dagsläget kommer från mobila enheter, så har vi valt att satsa på en mobile first-sajt, berättar Marcus Barnden.

Sajten erbjuder även en prenumerationstjänst där kunderna efter eget önskemål kan prenumerera på snusleveranser på vecko- eller månadsbasis. Leveranserna kan ske till dörren eller till närmaste ombud och alla beställare måste intyga att de fyllt 18 år.

Hur ska ni upplysa kunderna om er nya e-handel?

Annons
Annons

- Vår bransch styrs av lagar och regler och vi får inte marknadsföra oss. Vi får förlita oss på att kunderna hittar hit helt enkelt, avslutar Marcus Barnden.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!