Systembolagets E-handel ligger runt hörnet

Göteborgs-Posten rapporterar idag att Systembolaget ger sig in konkurrensen om nätkunderna. Vi har tidigare skrivit om bolagets kommande e-handel och nu verkar den vara nära en testlansering.

Systembolaget sägs ha långt gångna planer att erbjuda hemleverans av vin och sprit. Ett första test av hemleveranserna kan startas redan i höst säger presschefen Lennart Agén:

— Vi är inte helt i mål, men vi planerar att påbörja ett försök på ett fåtal orter – förhoppningsvis i höst.

Annons
Annons

Göteborgs-Posten har tydligen snokat runt lite och en av orterna kan vara Göteborg.

Systembolaget som säger sig vilja kontrollera alkoholkonsumtionen kommer att skanna kundens legitimation vid leverans.

— Det kommer inte att funka att du skriver en lapp att din 18-åriga dotter tar emot varorna för att du är nere och handlar. Och är det kalas i bakgrunden och fullt med 20-åringar bärs varorna tillbaka, säger Lennart.

Leveranserna skall ske vardagar fram till klockan 20:00 och fraktkostnaden sägs hamna runt 250 kronor för ett dussin flaskor. Det handlar inte om någon snabb leverans utan det kommer ta minst tre dagar enligt Lennart.

Anmälan mot andra vinhandlare

Systembolagets e-handel har föregåtts av en anmälan mot flera svenska vinhandlare på nätet. Anmälan som är signerad nykterhets-organisationen IOGT-NTO har misstänkts utformats av Systembolaget själva.

Vår video-korrespondent Peder Molin publicerade idag en kort dokumentär som sammanfattar händelseförloppet. Peder är själv näthandlare med vin och därmed inte opartisk i frågan, men det är en intressant och tankeväckande video som ni kan se här:

Annons
Annons

 

Källa: gp.se

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!