Tailor Stores ägare blev Årets Företagare i Skåne

Jan Höjman, Magnus Loodberg och Mats-Ola Ström fick fint pris.

Under en ceremoni igår kväll i Malmö fick Tailor Stores företrädare Jan Höjman, Magnus Loodberg och Mats-Ola Ström ta emot priset som Årets Företagare i Skåne.

Priset delas ut av organisationen Företagarna och det är en hel del kriterier som skall uppfyllas. Företagarnas regionchef, Magnus N:son Engelbäck, kommenterar utmärkelsen:

Annons

- Det är med stor glädje som vi delar ut utmärkelsen Årets Företagare till Jan Höjman, Magnus Loodberg och Mats-Ola Ström med företaget Tailor Store Sweden AB från Helsingborg. Med en tydlig vision och stort fokus har de lyckats med att bygga upp inte bara ett framgångsrikt företag utan också gjort stora insatser i och för Sri Lanka, med egen fabrik där cirka 500 personer arbetar.

"Förnya en annars traditionell bransch"

Företagarna lyfter även hur Tailor Store jobbar med hela värdekedjan och är ett fossilfritt företag med miljöarbetes-certifikat. Juryns motivering till vinnarna:

- Företagarna har lyckats förnya en annars traditionell bransch "skrädderi" och sälja måttbeställda kostymer, skjortor och andra plagg som kunderna får utforma på nätet. Historien började 2003 när företaget grundades av Magnus Loodberg och Mats-Ola Ström. Verksamheten har sedan växt i storlek och omsätter idag drygt 60 miljoner kronor.

Vinnarna kommer nu att få representera Skåne på den stora Årets Företagare-finalen den 13 oktober i Stockholms Stadshus.

Annons