Takeaway vill köpa Just Eat för nära 60 miljarder kronor

"Skulle skapa ett av de största matleveransföretagen i världen".

Bloomberg rapporterar idag om en potentiell jätteaffär inom mat på nätet. Den nederländska matbeställningstjänsten Takeaway.com har nämligen lagt ett bud på konkurrenten Just Eat, som grundades i Danmark men som idag har sitt huvudkontor i London.

För den nätta summan av 5 miljarder pund, eller lite över 58 miljarder kronor, så vill Takeaway lägga beslag på Just Eat. Budet ska ligga 15 procent över det värde som Just Eat hade på börsen i fredags. Nyheten kommer efter att Takeaway.com i december köpte Delivery Heros tyska verksamhet för runt 1 miljard dollar.

Annons

En gigant inom matbeställning

Om affären går igenom skulle de båda bolagen skapa en matbeställningsjätte med ett värde på över 10 miljarder dollar, enligt Bloomberg. Enligt ett uttalande från Takeaway och Just Eat så har de redan kommit överens om "the key terms" gällande en potentiell kombination av företagen.

- Den möjliga kombinationen skulle skapa ett av de största matleveransföretagen i världen med skala, strategisk vision, branschledande kapacitet, ledande positioner på attraktiva marknader och en diversifierad geografisk närvaro, skriver Takeaway.com.

Annons