Taobao och Louis Vuitton samarbetar kring kopior

Den kinesiska nätmarknadsplatsen Taobao, som ägs av Alibaba, tar nu ytterligare steg för att rensa ut förfalskade varor. De ska nu bli mer aktiva i borttagandet av piratkopior på sajten.

I slutet av förra året tog USA bort kinesiska Taobao ifrån deras piratlista. Detta efter att e-handeln rensat bort miljontals förfalskade produkter ifrån sin marknadsplats.

Då meddelade Taobao att detta bara var första steget för att tillgodose rättighetsinnehavares krav på en marknadsplats utan en massa piratkopior. Taobao har inte bara problem med falska märkesvaror utan har även ertappats med droger på sidan.

Annons
Annons

Ska bli mer proaktiva

Att kurera sidan ifrån piratkopior och diverse icke tillåtna produkter verkar vara ett ganska stort jobb och nu tar sajten ytterligare ett steg mot en "renare" marknadsplats.

I ett samarbete med Louis Vuitton, vars väskor och andra modeprodukter tydligen piratkopieras hej vilt och säljs på den kinesiska marknadsplatsen, ska Taobao nu proaktivt rensa dessa produkter ifrån sajten.

Tidigare har det främst handlat om att skapa en bättre organisation och rutiner kring anmälan av piratkopior, där Taobao sedan tagit bort produkterna i fråga. Nu ska de alltså istället börja jobba mer aktivt med detta och i ett första steg börja rensa ut falska Louis Vuitton-väskor ifrån Taobao.

 

Källa: TNW

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!