Teknikmagasinet slog rekord på nätet – ökade med 27%

"Går ur december med en mycket stark balansräkning".

I början av december så berättade Teknikmagasinet att de var på väg tillbaka, efter den rekonstruktion som avslutades i fjol. E-handeln sades då stå för 7-8 procent av företagets omsättning.

LÄS ÄVEN: Teknikmagasinet: "Vår e-handel står i dag för 7-8%"

Annons
Annons

"Med bibehållen marginal"

Nu kan Teknikmagasinet meddela att hela december levererade rekordsiffror. Tillväxten online var 27 procent högre än året innan och man slog därmed försäljningsrekord.

- Det är roligt att se att vår e-handel går så bra. Anmärkningsvärt är att vi driver tillväxten online med bibehållen marginal, säger Catherine Sahlgren, vd på Teknikmagasinet.

Nyss gått ur rekonstruktion

De fysiska butikerna verkar dock inte gått lika bra, då företaget som helhet kan visa upp en tillväxt på en procent i december. Verksamheten i Norge och Sverige växte medan Finland tappade något.

- Vi är nöjda med vår julförsäljning, då siffrorna baseras på samma antal butiker, så det är en organisk tillväxt. Vi går nu ur december med en mycket stark balansräkning och bra kassa. Det är bra jobbat med tanke på att vi gick ur rekonstruktion för bara sex månader sedan. Nu arbetar vi stenhårt med vår affärsutveckling, där vi bland annat har ett nytt koncept som lanseras inom kort, säger Catherine Sahlgren.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!