Tesla stänger ner sina butiker och skiftar fokus mot e-handeln

Satsar på returrätt istället för provkörning.

Bloomberg rapporterar att Teslas vd, Elon Musk, berättade för media igår att elbilsaktören inte kommer att leverera någon vinst under första kvartalet. Företaget tar därför till hårdhandskarna för att "sluta förlora pengar". 

- Tesla Incs dagar att förlora pengar är över, sa Elon Musk.

Annons

Tesla ska stänga i princip alla sina butiker i världen, under de närmaste månaderna. I princip, för att aktören lämnar 130 butiker. De kvarlevande butikerna är antingen positionerade i högtrafikerade platser som gallerior eller så kommer de bli informationspunkter eller service- och reparationscenter.

På sin sajt beskriver Tesla hur de kommer att sköta provkörningen när butikerna försvinner: 

"Nu gör vi det mycket lättare att prova och returnera en Tesla, så att en provkörning innan inköp inte behövs. Du kommer nu kunna returnera en bil inom 7 dagar eller drygt 160 mil och få en fullständig återbetalning. Ganska bokstavligen kan du köpa en Tesla, köra flera hundra mil för en weekendresa och returnera den gratis."

Skiftet till totalt fokus på e-handeln kommer möjliggöra för Tesla att sänka priserna på alla sina fordon med i genomsnitt cirka 6 procent, skriver Bloomberg. Musk lovade även att Teslas Model 3 ska bli billigare, och sänkas till 35 000 dollar, i och med den stora nedskärningen. Det nya priset kommer först bli aktuellt i USA, och till Europa kommer det komma om ungefär ett halvår. 

Annons