Search
Close this search box.
ANNONS

Textalk omfamnar de digitala kontanterna

Textalk omfamnar de digitala kontanterna
Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se

Dela artikeln:

ANNONS

E-handelsleverantรถren Textalk har infรถrt stรถd fรถr den digitala valutan Bitcoin i sin e-handelsplattform. Kort fรถrklarat รคr Bitcoin kontanter fรถr Internet. Med dessa bitcoins kan man betala fรถr varor och tjรคnster pรฅ samma sรคtt som du slรคnger fram en hundralapp pรฅ ICA. Vi Internet-nomader tycker det รคr hรคftigt att en e-handelsleverantรถr infรถr stรถd fรถr denna valuta i sitt system. Rikard Sigvardsson, vd pรฅ Textalk, sรคger fรถljande om Bitcoin:

โ€“ Fenomenet Bitcoin รคr en mycket spรคnnande lรถsning och vi hoppas att den digitala valutan nรฅr den framgรฅng som Scientific American fรถrutspรฅr. Samtidigt ser vi redan nu vilka fรถrdelar Bitcoin medfรถr fรถr vรฅra kunder.

Artikeln som Rikard pratar om, i Scientific American, beskriver Bitcoins som en av tio "revolutionerande idรฉer som kommer att fรถrรคndra vรคrlden". Varfรถr Textalk รคr fรถrst ut med denna valuta kan bero pรฅ att deras plattform stรถdjer รถver 15 sprรฅk och kontant betalning รถver grรคnserna รคr minst sagt krรฅngligt. Med Bitcoin kan man dock enkelt slรคnga fram den dรคr hundralappen i kassan. Hundra kronor รคr ungefรคr tre bitcoins i dagens kurs.

Hur tillverkas Bitcoins?

De digitala mynten bryts ur en matematisk gruva med hjรคlp av datorer. Du kan sjรคlv vara med och grรคva efter dem. Det krรคvs alltsรฅ ett visst arbete fรถr att fรฅ fram en Bitcoin. De tekniska detaljerna รคr ganska komplicerade men skaparen, "Satoshi Nakamoto", ser ut att ha lรถst det mesta som t.ex. att undvika dubbelspendering och inducerad inflation. De svagheter som Bitcoin har รคr samma svagheter som mynt och sedlar har. Bitcoins kan bli stulna och de har inte det skyddsnรคt som en centraliserad valuta har.

Bitcoins fรถrdelar รคr samma fรถrdelar som kontanter har. Inget krรฅngel med banker, kortinlรถsen eller betalvรคxlar. Du slรคnger helt enkelt upp tre bitcoins pรฅ den digitala kassadisken och gรฅr dรคrifrรฅn. Du kan i princip vara helt anonym och behรถver inte dela med dig av dina uppgifter till flera olika fรถretag.

Vi tror inte att Bitcoin รคr framtidens betalsรคtt men det vore kul om det kunde vรคxa sig stort och bli ett komplement pรฅ den digitala scenen fรถr betalningar. Vi gillar att Textalk uppmรคrksammat denna valuta och vรฅgat ta steget att infรถra den. Dagen dรฅ vi kan slรคnga upp den virtuella hundralappen pรฅ disken kรคnns faktiskt e-handeln mer komplett.

ย 

Kรคlla: press via epost

Denna nyhet publicerades fรถrst i vรฅrt nyhetsbrev Ehandelsnytt.

Dela artikeln: