Therese Hillman: ”Det kändes som rätt tillfälle”

I en exklusiv intervju berättar Gymgrossistens VD Therese Hillman för Ehandel.se om beslutet att lämna sin post.

Det har gått knappt två veckor sedan Therese Hillman, Gymgrossistens VD sedan tio år tillbaka, meddelade att hon skulle lämna sin post. För Ehandel.se berättar hon att företaget nu har etablerat sig på allvar och dessutom byggt en bra plattform för framtiden, vilket känns viktigt när hon nu ska lämna över till en efterträdare.

- Jag har varit en del av det här bolaget i nästan tio år och nu är jag 36 så det handlar om en stor del av mitt vuxna liv. Nu kändes det som rätt tillfälle att gå vidare. Men det var förstås ändå otroligt känslosamt. Det var många tårar som fälldes, säger hon om sitt beslut.

Annons

Vill inte vara halvbra överallt 

Under Therese Hillmans tid på Gymgrossisten har företaget vuxit stadigt och i Qliro Groups rapporter har Gymgrossisten återkommande varit det företag som stuckit ut med fin tillväxt och lönsamhet.

- Vi har varit otroligt fokuserade och tävlat varje dag för att vara lite bättre än vi var igår. Det har alltid funnits ett kritiskt fokus på att fortsätta att utvecklas. Och det är kanske det jag är mest stolt över i dag att vi har gått från att vara ett litet entreprenörsbolag till att nu vara ett relativt stort e-handelsbolag.

Therese Hillman lyfter också fram det faktum att Gymgrossisten framgångsrikt etablerat sig i Finland, Norge och Danmark som en av de faktorer hon är mest nöjd med. Men de planer som fanns på att också fortsätta expansionen ut i Europa med särskilt fokus på Storbritannien, blev det ingenting med.

Vad tänker du om det såhär i efterhand?

- Det är som jag har sagt tidigare, att e-handeln 2008 var väldigt opportunistisk. Då handlade det om att ta land efter land men nu handlar det mer om att vara nära sin kund och ge snabb service, säger Therese Hillman och fortsätter:

- Nu har vi en stark position i fyra nordiska länder med Gymgrossisten och Bodystore och då är det bättre att fokusera på att göra det bra än på att vara halvstark överallt.

Ska välja det mest spännande erbjudandet

Therese Hillman stannar på Gymgrossisten fram till årsskiftet och då kommer någon annan att ta över styret av bolaget. Vem det blir är ännu oklart även om rekryteringen ska ha påbörjats. Det är heller inte bestämt vart Therese Hillman ska ta vägen när hon slutar.

- Det vet jag faktiskt inte än. Det beror på vad som dyker upp som jag kan vara lika passionerad över som det här, vad det nu skulle kunna vara.

Annons

Kommer du att fortsätta att arbeta med e-handel?

- Det får vi se. Jag kommer att välja det som känns mest spännande. Men jag är hundra procent säker på att jag kommer att fortsätta att arbeta med online i någon form, det är det jag brinner för och det jag kan. Och jag älskar retail.

Annons