Tipser lockar investeringar och sneglar utanför Sverige

Tipser, e-handelsplattformen som gör att bloggare och publicister på några minuter kan starta en inbäddad e-handel, lockar både användare och kapital. Senast i raden att investera i plattformen är Johan Qvibergm som sedan tidigare är involverad i bland annat Readly och Virtusize.

I mars berättade vi om Tipser, e-handelsplattformen och tjänsten för bloggare, tidningar och andra site-ägare, och deras satsning på Blogg.se. Enkelt uttryckt gör Tipser det möjligt för bloggare och publicister att starta en inbäddad e-handel på sin sajt eller blogg.

Sedan tidigare har Tipser ett investerarteam bestående av bland annat Jens Nilsson, grundare av Offerta.se och Fredrik Ruben, vd för Tobii Assisitive Technology. Tillsammans har teamet investerat drygt 5 miljoner som gått till utveckling av plattformen.

Annons

Nu har man även lockat till sig Johan Qviberg som även har engagemang i företag som Readly, Virtusize och Ingager.

– Tipser är en stark start-up som lanseras i bland annat bloggplattformen blogg.se med 250 000 aktiva bloggar. Två månader efter en första lansering mot 3 000 bloggare har Tipser närmare 700 användare som just nu bygger sina egna butiker. Det är en extremt bra användarpenetration, säger Johan Qviberg.

Internationell expansion

Enligt Tipser själva växer man med ett trettiotal opinionsbildare per dag som vill driva egen e-handel med hjälp av Tipser. Med det är inte bara det som lockar Johan Qviberg. Investeringen spelar samtidigt väl med befintliga satsningar.

– Tipser är också en intressant komponent bland mina övriga engagemang i Virtusize och Ingager som levererar nytänkande tjänster inom e-handel och digital marknadsföring. Tipser knyter samman de två branscherna med ny logik för digitala marknadsplatser. Det kommer bli en av de viktigaste komponenterna inom e-handeln, säger Johan Qviberg.

Jonas Sjöstedt, vd för Tipser, är väldigt nöjd med att man lyckats knyta till sig Qviberg och vad det innebär för framtiden.

– Vi ser en fantastisk tillgång i Johan Qviberg. Förutom att vi kommer jobba bra ihop ger Johans investering oss vad som krävs för att påbörja en internationell expansion. Sen har Johan ett grymt nätverk och tvekar inte att utmana våra visioner, det gör oss ännu bättre. Tillsammans med våra andra investerare bildar Johan en otroligt stark kompetensbas, säger Jonas Sjöstedt.

 

Annons

Källa: Press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!