Tonerlagret har sålts – tas över av konkurrent

Nu flyttar det legendariska e-handelsföretaget till Karlstad.

Turerna har varit många kring e-handelsföretaget Tonerlagret. 2015 kunde vi berätta att Tonerkungen himself, även känd som Rikard Westberg, abdikerade från VD-posten och lämnade över till e-handelsprofilen Anders Karlsson. Något år senare var Westberg dock tillbaka som VD igen och förra året drog företaget in 11 miljoner kronor.

Flyttar till Karlstad

Nu meddelar Tonerlagret dock att det är slut för gott. Åtminstone i sin nuvarande form.

Annons

Bolaget har nämligen sålts vidare och nya ägare blir nämligen Internetgruppen i Karlstad AB. I samband med detta flyttar Tonerlagret till Karlstad.

Startade i lägenhet

Internetgruppen Karlstad AB är dock inga gröngölingar på toner och patroner. Sedan 2004, när den första butiken startade i grundaren Johan Starcks lägenhet, har företaget jobbat med lasertoner och bläckpatroner.

- Vår erfarenhet ger oss insyn i vad som fungerar och en möjlighet att ge våra kunder bästa möjliga service. Vi ser fram emot att dela vår kunskap med både tidigare och nya kunder hos Tonerlagret, säger Johan Starck i ett pressmeddelande.

Sedan 2006 huserar företaget på Lamberget i Karlstad, där de öppnat en lagerbutik. Det är också där som det forna Tonerlagret flyttat in sedan den första september. Från samma plats drivs även nätbutikerna Megashop.se och Kontors24.se, som inriktar sig på kontorstillbehör och toner till skrivare.

Tonerlagrets nya stationering.

RÄTTELSE: Det stod tidigare i den här artikeln att Tonerlagret skulle byta namn. Rätt är att namnet Tonerlagret blir kvar.

Annons