Top Gear stjärnorna går till Amazon, ny show 2016

Efter bråket med BBC har nu Top Gear-trion skrivit avtal med Amazon i vad som lär bli ett stort dragplåster för nätjättens streamingtjänst.

E-handelsjätten Amazon satsar som vi vet både på video och musik som en del av deras Prime-tjänst. Häromdagen tog de sin Spotify-konkurrenten Prime Music till Storbritannien och nu meddelar man att Top Gear stjärnorna ska lansera en ny show på Prime Video.

TV-programmet Top Gear, som ägs av BBC, har hundratals miljoner tittare världen över. Värdarna för programmet har varit Jeremy Clarkson, Richard Hammond och James May. I början av året fick dock Clarkson sparken efter ett bråk med en producent. Sedan dess har trion tydligen letat efter ett nytt hem.

Annons
Annons

Premiär 2016

Nu är det officiellt att de tre värdarna går över till Amazons videotjänst där man ska lansera en ny bilshow. Serien är planerad att visas redan nästa år och tre säsonger är underskrivna. Även Top Gears producent Andy Wilman är med på tåget.

- Det känns som jag stigit ur ett biplan och in i ett rymdskepp, kommenterar Jeremy Clarkson samarbetet med Amazon.

Konkurrenten Netflix ryktas även de ha försökt locka till sig den enormt populära trion men Amazon ska alltså ha vunnit vad vi gissar var en dyr budgivning. Det är dock förstås ett enormt dragplåster för Amazons videotjänst vilket i sin tur tvingar folk att skaffa Prime-medlemskap. Och vem vet, kanske handlar man en bilpryl eller två hos Amazon.

Prime kostar 79 pund per år i Storbritannien och 99 dollar i USA. I medlemskapet får man tillgång till fri frakt, musikstreaming, videostreaming och mycket mer. Vissa analytiker beräknar nu medlemsbasen till uppemot 50 miljoner kunder.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!