Tradera fasar ut Klarna för rivalen PayPal

Auktionssajten bekräftar planerna på att avsluta samarbetet med Klarna till förmån för konkurrenten Paypal.

Under andra halvan av 2015 ska PayPal knoppas av från Ebay och börsnoteras som ett separat bolag. En anledning är att bolagen ska koncentrera sig på sina specialområden, betalningar respektive e-handelsauktioner.

Oväntat i den ekvationen är att PayPal valt att ta med sig Tradera, som sedan 2006 ägs av Ebay, i skilsmässan. Det då man inte kommer att äga några andra e-handelsplatser. Anledningen har enligt många berott på att man vill få bort konkurrenten Klarna, och nu bekräftas att så är fallet.

Annons

– På längre sikt är det väl rimligt att tro att vi kommer att implementera Paypallösningar och successivt fasa ut Klarna, säger Traderas Sverige-vd, Stefan Öberg till Di Digital.

Kontraktet ska fullföljas

Klarna hanterar dagligen 250 000 transaktioner från 50 000 e-handlare runt om i Europa. Rent volymmässigt är det kanske ingen jätteförlust för det svenska betalföretaget men Tradera är ändå en av de största e-handelssajterna på Klarnas hemmamarknad.

– Det är naturligt att man har diskussioner om samarbete när det sker ägarförändringar. Kan dock poängtera att det finns ett kontrakt mellan Tradera och Klarna som vi båda avser att följa, säger Erik Engellau-Nilsson, informationsansvarig på Klarna.

 

Källa: Di Digital

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!