Trädgårdshjälp i videoformat när Bakker.com digitalsatsar

Informationsvideor på YouTube ska hjälpa osäkra trädgårdsägare att göra det mesta av Bakkers utbud.

Vi kunde nyligen berätta att Partykungen ser stora möjligheter med YouTube och för närvarande jobbar med att bygga upp verksamheten på det sociala forumet. Men festfixaren från Gävle är knappast ensam. Nu ger sig Bakker.com i kast med en videosatsning som inom kort ska läggas ut på samma webbplats.

I ett antal informationsvideor ska den anrika blomsterförsäljaren nämligen ge inspiration och bidra med trädgårdsknep. I de videor som hittills har kommit upp berättar Bakker bland annat hur man lämpligast planterar en hortensia och hur man planterar på höjden.

Annons

Yngre plantkunder har fler frågor

Tidigare i somras publicerade vi en intervju med Bakkers svenska ledning som berättade att e-handeln får allt större utrymme i företaget, och att det ställer krav på att kundtjänsten på distans kan ge råd om hur man ska hantera sina växter.

- Det är ju en utmaning nu när vi når nya målgrupper. De äldre damerna vet att när de får hem en växt tidigt på säsongen så ser den kanske inte mycket ut för världen än, men lagom till sommaren så är den jättefin. Men yngre är ofta mer vana vid att saker ska se ut som på bilden. Då kan det bli lite mer frågor till kundtjänsten, sade Anna Nordengren, VD för Bakkers verksamhet i Norge och Sverige.

Bakkers videor finns tillgängliga på svenska, norska och danska.

Annons