Trustpilot jämförs med maffian av dansk e-handlare

Företaget Phonetrade anser sig ha blivit utsatt för ett “företagsmässigt mordförsök” av Trustpilot.

Morten Zachariasen, säljansvarig på Phonetrade, är inte nöjd med hur hans företag har blivit behandlat av konsumentomdömessajten Trustpilot.

- Trustpilot är en osmaklig verksamhet som alldeles för många finner sig i. Firmans metoder kan närmast liknas vid den italienska undre världen. Vi är fullkomligt inställda på att vända Trustpilots hets mot oss till att göra deras tillvaro till en mardröm, säger han till Businessdanmark.dk.

Annons

Positiva omdömen plötsligt anmälda

Phonetrades problem med Trustpilot började enligt Morten Zachariason när de tackade nej till att betala för kringtjänster som Trustpilot erbjöd. Trustpilot, som skulle hjälpa företaget med att få bort ogrundade kundomdömen, ville efter viss diskussion ha 18 000 danska kronor för att erbjuda support och hantera ett antal mail till kunder, vilket företaget tyckte var för mycket.

Då ska plötsligt alla positiva omdömen om Phonetrade på Trustpilot.dk ha blivit anmälda, något Morten Zachariason tyckte var minst sagt konstigt.

- Mitt intryck är inte att Trustpilot vill skapa en giltig guide eller ge en rättvisande bild av butikerna. De är uteslutande intresserade av att små företag ska få så dålig rating som möjligt, så att det kan betala sig att köpa "vänskap" med Trustpilot, säger han.

"Hade stridit mot existensberättigande"

Men Trustpilot tillbakavisar alla anklagelser om bedrägligt beteende, och menar att åtminstone ett av de positiva omdömena ska ha kommit från Phonetrade själva.

- Trustpilot tar naturligtvis inte bort omdömen för att en verksamhet inte vill vara kund hos oss. Hade vi använt sådana metoder hade det stridit mot Trustpilots existensberättigande och det vi tror på och kämpar för varje dag, säger Mathilde Lykke Bülow, kommunikationsdirektör på Trustpilot.

Enligt Business Danmark överväger nu Phonetrade att ta till rättsliga åtgärder mot kundomdömessajten.

- Den behandling vi har fått av Trustpilot är helt enkelt ett företagsmässigt mordförsök. Och den rad incidenter som vi kan bevisa borde vara tillräcklig för en ersättning och ett stort bötesbelopp, säger Morten Zachariason.

Annons
Annons