Trustpilot satsar globalt med ny investering

Den danska omdömessajten Trustpilot har fått in 500 miljoner danska kronor i riskkapital och planerar nu en fortsatt global satsning.

Det händer en hel del i rekommendationssajternas värld för tillfället. För ett par månader sedan lanserades Storebadge och nyligen meddelade Reco, som mest är känt för att samla in betyg om fysiska bolag, att man gör en e-handelssatsning.

Nu har deras danska branschkollega Trustpilot plockat in 73,5 miljoner dollar, cirka 620 miljoner kronor, i en ny finansieringsrunda. Bland investerarna finns utöver huvudfinansiären Vitruvian Partners även Trutpilots befintliga investerare DFJ Esprit, Index Ventures, Northzone samt Seed Capital.

Annons

– Konsumenter anser att omdömen är en av de mest trovärdiga källorna för information. Trustpilot är en pionjär och teknikledare inom området och vi ser en stor potential för dem att hjälpa många kunder och globala varumärken med bättre insikter inom kundbeteenden och trender, säger Ben Johnson, delägare i Vitruvian som nu tar plats i Trutpilots styrelse.

En av de största investeringarna någonsin

Trustpilot grundades 2007 och har idag 350 medarbetare och kontor i Köpenhamn, London, New York samt Melbourne. Med den senaste finansieringsrundan, som är en av de största någonsin i Danmark, har Trustpilot nu fått in 806 miljoner danska kronor i riskkapital.

Investeringen kommer huvudsakligen användas till den pågående globala tillväxten samt teknikinvesteringar.

– Varje dag delar över 10 000 konsumenter med sig av sina upplevelser på Trustpilot. Detta visar att ett varumärke inte längre bara handlar om hur företagen själva definierar det, utan lika mycket om vad deras kunder tycker. Det är en global trend som är här för att stanna. Trustpilot ligger i framkant av den här trenden och vi ska använda pengarna till att ytterligare investera i vår personal och teknik för att ännu tydligare bli nummer ett inom trust & transparency, säger Peter Mühlmann, grundare och CEO för Trustpilot.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!