Tunga e-handelsrekryteringar när Divvit öppnar i Stockholm

"Två topprekryteringar".

Analysföretaget Divvit grundades med ambitionen att ge svenska e-handlare ett alternativ till Google Analytics. Nu har företaget bestämt sig för att vidga vyerna från hemstaden Lund och öppna ett kontor i Stockholm.

LÄS ÄVEN: Svenskt e-handelsverktyg ska utmana Google Analytics

Annons

Rekryterar från betalleverantörer

I samma veva har Divvit rekryterat vad som beskrivs som två e-handelsprofiler. Närmare bestämt handlar det om Fredrik Schöön, som närmast kommer från rollen som säljchef på Mondido Payments och är medgrundare till frakttjänsten Shipwallet, och Max Emilson, som är partnerchef på Klarna.

- Jag är oerhört glad att vi är i en position där vi kan göra två såna här topprekryteringar inom svensk e-handel med kort mellanrum. Både Fredrik och Max har ett stort fokus på att ge värde till bolagets kunder, vilket har varit vårt mål från starten för snart tre år sedan, säger David Linell, VD och medgrundare av Divvit, i ett pressmeddelande.

Fredrik Schöön kommer att vara ansvarig för det nya kontoret i Stockholm.

- Jag tror att det är kritiskt för att kunna växa och få maximal avkastning på sin marknadsföring framöver att vara säker på att allt attribueras till rätt kanal och jag ser fram emot att bygga vårt team här i Stockholm, säger Fredrik Schöön i ett pressmeddelande.

"Kan få större spridning med rätt partners"

Samtidigt tar Max Emilson plats i Divvits styrelse som ny ledamot. Han har arbetat på Klarna i åtta år och väntas bland annat kunna bidra till att bygga långsiktiga relationer mellan Divvit och e-handlarna.

- På Klarna har jag tydligt sett behovet av bättre analys och att snabbt kunna utvärdera och besluta om nästa åtgärd eller kampanj. Divvit har en fantastisk produkt som jag tror kan bli ännu bättre och få ännu större spridning med rätt partners, säger Max Emilson om sitt nya uppdrag.

Divvit grundades 2015 och har i dag 12 anställda. Bolaget har enligt egen utsago hjälpt kunder i 55 länder att förbättra sin e-handel.

Annons
Annons