Två av tre e-handlare tror på tillväxt under sommaren

7 procent hoppas på värme.

Svenska e-handlare tror på en stark tillväxt i sommar. Detta enligt Svea Ekonomi och Paysons nya e-handelsindikator. Hela 65 procent av e-handlarna tror på en ökad försäljning det närmaste kvartalet.

– Det är väldigt kul att e-handlarna tror på en fortsatt stark tillväxt, trots förra årets rekordvärme. Traditionellt sett är regn och molnigt de väderlekar som gynnar näthandeln och det framgår tydligt att e-handlarna inte är speciellt intresserade av nya värmerekord, säger Emma Lindgren, e-handelsexpert på Svea Ekonomi, i ett pressmeddelande.

Annons

Varmare väderlek ger lägre försäljning

Bäst försäljning tror Sveriges e-handlare att en regnig sommar skulle ge. Soligt och varmt väder de närmaste tre månaderna skulle däremot påverka handeln negativt. Endast 7 procent av e-handlarna tror att en värmebölja kommer att gynna deras försäljning.

Enligt Emma Lindgren finns det dock lösningar att ta till även om sommaren skulle bli varm.

– Skulle det nu bli en solig och fin sommar finns det mycket man kan göra för att förenkla köpprocessen, exempelvis genom smidiga betallösningar och väldesignade webbsidor. Genom enklare och snabbare köp hindras inte kunderna från att njuta i solen, säger Emma Lindgren.

Byggvaror och trädgård väntas öka mest

Branschen som e-handlarna tror kommer öka sin försäljning mest under sommaren är Byggvaror och trädgård, följt av Sport och fritid. Det är tredje året i rad som just Byggvaror och trädgård hamnar högst upp på listan.

Totalt har 549 svenska e-handlare svarat på enkäten, som sammanställs av Svea Ekonomi och Payson.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!