USA höjer den tullfria gränsen med 300 procent

Nu kan nätkunder i USA handla från EU för 800 dollar utan att betala tull eller moms på varorna.

Det blev plötsligt lite mer intressant för de amerikanska nätkonsumenterna att shoppa från europeiska e-handelssajter. Förenta staternas tull- och gränsbevakning, United States Customs and Border Protection, CBP, har nämligen valt att höja den tullfria gränsen från 200 till 800 dollar, rapporterar Internet Retailer.

Det är en höjning med 300 procent på ett bräde och innebär att kunder som handlar från EU:s medlemsländer inte behöver betala vare sig tull eller moms för försändelser som understiger 800 dollar, lite drygt 6 500 kronor.

Annons
Annons

Jackpott för europeiska e-handlare

Det här är så klart inte bara goda nyheter för nätkunderna i USA utan även för europeiska e-handlare. En e-handlare som ser positivt på beslutet är tyska Shoepassion.com. De flesta av deras skor är prissatta över 200 dollar men den nya gränsen innebär att amerikanska kunder nu slipper extra avgifter.

Shoepassion har fått allt fler kunder i USA de senaste åren och räknar med att försäljningen kommer att öka rejält med de nya reglerna. För att sätta lite extra fart på försäljningen ska man nu lansera en dedikerad sajt för den amerikanska marknaden och skicka ut mail till sina kunder för att berätta om den nya tullgränsen.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!