Uppgift: Ica öppnar dark stores för att öka e-handeln

Följer Coops exempel?

De cirka 200 Ica-butiker som i dag har e-handel, får packa kundernas e-handelskassar i den egna butiken. Men i takt med att allt fler konsumenter väljer att göra sina Ica-inköp på nätet, kan en logistiksatsning inom koncernen vara på väg.

Vill varken bekräfta eller dementera

Enligt tidningen Dagens Handel planerar Ica att investera i "centrala e-handelslager", som ska bistå med plock- och packhjälp till företagets e-handelsbutiker. Förhoppningen uppges vara att den nya logistiklösningen ska få fler av landets cirka 1 300 Ica-butiker att börja med e-handel.

Annons

LÄS ÄVEN: Icas plan för att vinna kampen om e-handeln

När Ehandel.se kontaktar Ica för att få mer information om de nya lagren, vill vare sig företagets presstjänst eller Icas e-handelschef Magnus Rosén varken bekräfta eller dementera någon satsning på centrala e-handelslager. Anledningen är att företaget är inne i en så kallad “tyst period”, i väntan på att Icas bokslut ska bli offentligt i nästa vecka.

"Tittar på det"

Men att så kallade dark stores, som bland andra konkurrenten Coop använder sig av, skulle lanseras även hos Ica har åtminstone varit uppe för diskussion.

LÄS ÄVEN: Coop planerar flera dark stores

- Vi tittar på det, säger Anna Hedström, pressansvarig på Ica, till Ehandel.se.

Hur mycket Icas e-handel omsätter har hittills inte avslöjats för allmänheten. Enligt Dagens Handel har Ica Sveriges vd sagt att det rörde sig om "över en miljard" under perioden januari-september 2017.

Uppdatering: Enligt en artikel som Icanyheters systertidning Market publicerade i december, ska Ica Sveriges vd Anders Svensson ha berättat om de kommande e-handelslagren redan då. Hans besked då var att e-handelslager kommer att öppnas i storstadsregionerna, och att ett manuellt lager i Stockholm skulle bli först ut. 

Annons
Annons