Vaimo satsar på Sverige – får ny landschef från England

Återvändare ska lägga fokus på den svenska marknaden.

E-handelsleverantören Vaimo, som specialiserat sig på att skräddarsy e-handelslösningar till företag världen över, får en ny Sverigechef. Den personen blir Robin Carlsson, som rekryterats internt och som tidigare bland annat jobbat med att bygga upp företagets verksamhet i England sedan 2013. I den rollen ska han bland annat ha jobbat med varumärken såsom Dyson, Polarn o. Pyret och Jack Daniels.

- Robin har byggt upp Vaimos verksamhet i UK från grunden, till att idag vara den ledande aktören på marknaden. Jag har stort förtroende för Robin att nu leda Vaimos enskilt största bolag, där allt dessutom startade, säger Vaimos vd David Holender i ett pressmeddelande.

Annons
Annons

Vaimo ska ha 15 kontor världen över och ska bara under det första halvåret i år ha haft en omsättning på 140 miljoner kronor, vilket uppges motsvara en omsättningstillväxt på drygt 30 procent.

Firar 10 år med Sverigesatsning

Samtidigt firar företaget snart tio år på marknaden och i samband med det har man nu valt att lägga ytterligare fokus på den svenska marknaden, vilket man bland annat gör genom att alltså tillsätta den nya Sverigechefen.

Robin Carlsson ska ha jobbat hos Vaimo sedan 2010. Till en början jobbade han på Stockholmskontoret, där då 10 personer jobbade. Nu lämnar han kontoret i Storbritannien, som han alltså själv varit med och byggt upp, där 40 personer nu jobbar. Han är nöjd med att nu få gå vidare till att återigen jobba mot den svenska marknaden.

- Det har alltid känts självklart för mig att utvecklas vidare inom Vaimo. Min känsla är att det är få företag som har en sådan motiverande och uppmuntrande miljö att jobba i. När jag började för åtta år sedan såg jag en passion inom företaget som jag direkt rycktes med i, och det har varit viktigt för mig att förmedla samma budskap till alla på Vaimo. Att få möjligheten att bli landschef där allt började känns därför otroligt motiverande och kul, säger Robin Carlsson.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!