Våra grannar får världens största paketautomat

Öppnade igår.

Ehandel.fi rapporterar att finska posten, Posti, nu öppnar världens största paketautomat. Paketskåpet ska förstås avlasta den ökande mängden e-handelspaket, som även flödar igenom Finland.

Paketautomaten, som enligt Postis uppgifter är världens största, ska mäta 40 meter i bredd. Det är alltså mer av en vägg med paketluckor, som kan fyllas av Posti med diverse e-handelsbeställningar.

Annons

- Det finns totalt 412 fack i den stora automaten, säger Lasse Huttunen, chef för posttjänstenätverket.

I december ska antalet paket som passerade genom Posti passerat 1,3 miljoner och paketskåp ses som ett bra sätt att få ut dessa paket till kunderna.

Ska utökas till 1 500 stycken

I Finlands sägs paketautomater vara mer populära än någon annanstans i Europa och Posti ska nu ha tusen stycken i sitt nätverk. Ett nätverk som nu alltså kröns av världens största paketautomat.

- Postis nätverk av paketautomater är ett av Europas största. Det finns redan 1000 maskiner i vårt nätverk och vi avser att öka antalet automater till 1 500 i år. Antalet paket som passerade genom maskinerna ökade med cirka 22 procent 2018, och vi tror att tillväxten fortsätter, säger Lasse Huttunen.

Paketautomaten ligger i Posthuset i Helsingfors.

Annons