Världens hetaste produkt ger arga e-handelskonsumenter

Spelbolaget har hamnat i klistret igen.

I slutet av juni kunde vi avslöja att Nintendo just nu sitter på världens kanske hetaste produkt inom e-handeln. Detta efter en tidigare misskött produktlansering som spelbolaget nu har lovat att rektifiera när uppföljare vid namn SNES Classic Mini lanseras.

Nintendo har lovat att gör allt i sin makt så att alla, som är intresserade, ska kunna få tag på retro-konsolen SNES Classic Mini och därmed undvika att folk tvingas vända sig till andrahandsmarknaden, där föregångaren NES Classic Mini fortfarande säljs dyrt på sajter som Ebay.

Annons

Slut på bara några minuter

I Sverige kunde vi se att alla förbokningar på den nya spelkonsolen fylldes upp mycket snabbt och e-handlare konstaterade att trycket var massivt. I USA släppte jättar som Amazon och Best Buy sina förbokningar natten till tisdag och det tog bara någon minut innan alla var “slutsålda”.

Detaljhandelsjätten Walmart öppnade senare under tisdagen sin förbokning av SNES Classic Mini, men där rapporterar användare som hängde på låset att alla förbokningar tog slut i princip omedelbart. Trots Nintendos ord om att utbudet denna gång ska vara tillräckligt så ger inte antalet förbokningar som allokerats en indikation om att så skulle vara fallet.

App pekar ut Nintendos produkter

Det lutar snarare åt att Nintendo ännu en gång har missbedömt efterfrågan på deras produkter, något spelbolaget enligt arga användare på olika nätforum sägs vara kända för att göra. En mobilapp som används för att kolla lagerstatus på produkter anger även Nintendos produkter som de vanligaste som bevakas av användare.

Det höga trycket på den nya konsolen och det faktum att många inte ens verkar få in en förbokning leder förstås till en hel del badwill och sura e-handelskunder. Amazon och Best Buy har samtidigt fått en hel del kritik för att bland annat ha missat att skicka ut mail till de som bett att få en notis när förbokningarna öppnade.

"Fuck you Amazon"

En användare skriver följande i tekniksajten Ars Technicas forum:

- Jag skulle vilja förlänga ett stort "Fuck you" till både Amazon och Best Buy för att de inte ens skickade ut de påminnelser jag anmälde mig till. Det hade inte hjälpt mig eftersom jag sov, men det vore trevligt att veta att de faktiskt gjorde någonting.

Den användaren är långt ifrån ensam om att stå utan någon påminnelse, utan det verkar snarare vara så att ingen fått något mail om att förbokningarna öppnat.

Många spekulerar även i att det är datorbotar som legat på låset och automatiskt förbokat alla konsoler för att någon senare planerar att sälja dem vidare dyrt på nätet. Allt i hoppet om att Nintendo ännu en gång kommer att ha underskattat efterfrågan och göra det möjligt att tjäna en rejäl hacka på andrahandsmarknaden.

Annons

LÄS ÄVEN:
Tusentals förbokningar och redan "utsålt" överallt

Annons