Rapport: Världens snabbast växande e-handelsland

Ett land står ut på den globala scenen när det kommer till tillväxt online och de senaste siffrorna lär inte göra investerare besvikna.

Indiens samlade handelskammare, The Associated Chambers of Commerce and Industry of India (Assocham), har tittat närmare på e-handeln i landet.

Det man kommit fram till, i vad som ska vara en gemensam Assocham-Forrester studie, är att Indien har världens snabbast växande e-handel.

Annons

Medan Sydkoreas och Japans e-handelsmarknader sägs växa med 10 respektive 11 procent så kan Kinas e-handel stoltsera med 18 procents tillväxt. Jämfört med Indien bleknar dock konkurrenterna i Asien, och även Europa och Nordamerika för den delen.

Årlig tillväxt över 50 procent

Indiens e-handelsmarknad ska enligt Assocham-Forrester ha en årlig tillväxt på strax över 50 procent de kommande fyra åren.

Det kan tyckas fantastiskt men bakom tillväxten ligger en marknad med 1,3 miljarder människor där inte ens hälften har Internet, ännu. Digitaliseringen ska dock gå snabbt och enligt de senaste siffrorna är nu 400 miljoner indier upppkopplade.

Många unga Internet-användare

Av dessa 400 miljoner ska 75 procent vara mellan 15-43 år och många når Internet via sin mobiltelefon.

- I Indien genereras cirka 60-65 procent av den totala e-handelsförsäljningen av mobila enheter och surfplattor. E-handel genom smarta telefoner har visat sig vara avgörande, och ledande e-handlare tror att m-handel kan bidra med upp till 70 procent av deras e-handelsintäkter, noterar rapporten.

Detaljhandelsdelen av hela landets e-handel ska växa med 55 procent och den största kategorin ska vara kläder där 24 procent av Internet-användarna gjort inköp.

E-handelsmarknaden beräknas gå ifrån 30 miljarder dollar i omsättning 2016 till 120 miljarder dollar 2020. En utveckling som skulle förlara varför riskkapitalbolag och e-handlare som Amazon investerar miljarder i landet.

Annons
Annons