Världens största fraktbolag får ny EU-chef

Ska styra upp flygfrakt och sjöfrakt.

Fraktjätten UPS rapporterar att de fått en ny chef. Michael Harrell, som närmast varit landschef för UPS i Frankrike, får nu rollen som chef för Freight Forwarding, UPS speditionsavdelning i Europa. Michael har tidigare haft flera höga roller inom olika länder i Europa men får alltså nu ett mer övergripande ansvar.

LÄS ÄVEN: Den magiska algoritmen som sparat hundratals miljoner

Annons

- Michael tar med sig ett globalt perspektiv på branschen och den erfarenhet som vi behöver för att leda vår Freight Forwarding-enhet. Han har lång erfarenhet inom liknande ledarskapsroller och en djup förståelse för hur UPS fungerar, säger Nando Cesarone, chef för UPS Europa, i ett pressmeddelande.

"Bredaste logistiklösningarna"

Michael Harrell kommer att jobba med områdena flygfrakt och sjöfrakt samt speciella transporttjänster anpassade för olika kunder “genom avancerade tekniska lösningar”.

- Jag ser fram emot att fortsätta erbjuda våra kunder de bredaste och mest effektiva logistiklösningarna. Med UPS breda portfolio kan företag av alla storlekar, inom alla olika branscher, snabbt nå nya marknader och öka sin konkurrenskraft, säger Michael Harrell.

LÄS ÄVEN: Fraktbolagets nya trick för att spara miljoner

Enligt tidningen Forbes toppar UPS listan över världens största transportbolag med en årlig omsättning på över 60 miljarder dollar.

Annons