Världens största plattform för PC-spel ska ta emot Bitcoin

Spelgiganten Steam är nu redo att omfamna kryptovalutan Bitcoin.

Spelutvecklaren Valve driver en av världens största digitala distributions-plattformar för spel vid namn Steam. Plattformen omsätter miljarder dollar varje år när folk köper spel till sina datorer.

Det finns inga officiella siffror men det har uppskattats att man omsatte 1,5 miljarder dollar 2014 via Steam och de senaste uppskattningarna för 2015 är 3,5 miljarder dollar. Oavsett vad man verkligen omsätter så är de flesta på det klara med att det är gigantiska summor och man har ett järngrepp om marknaden för PC-spel.

Annons

Nu har uppgifter läckt ut om att Steam är redo att börja acceptera krypotvalutan Bitcoin. Om det var anmärkningsvärt att stora e-handlare som Overstock och Newegg i USA tog emot valutan så kommer Steam göra den ännu mer tillgänglig och värdefull i att man faktiskt kan använda den till att köpa saker.

Valve kommer inte hålla i Bitcoin

Valve kommer, enligt ett inlägg i deras stängda utvecklarforum, inte själva att hantera valutan. De kommer likt många andra som tar emot Bitcoin att använda en extern betalväxel. När man köper ett spel med Bitcoin via Steam så kommer kunden bli debiterad i sin lokala valuta som sedan räknas om till Bitcoin med aktuell valutakurs vid köptillfället.

Betalväxeln som Steam förväntas använda är Bitpay.

Steam själva har inte gått ut publikt med att Bitcoin kommer rullas ut till plattformen utan uppgifterna kommer från deras stängda forum för utvecklare. Tillkännagivandet där ska dock ha varifierats av Coinjournal.

Redan idag finns det nätbutiker som säljer Steam-spel och tar emot betalning i Bitcoin. SteamBitShop.com är en sajt som endast verkar jobba med att låta folk köpa spel med Bitcoin som man sedan kan lösa in hos Steam via en kod. Det finns alltså ett behov att kunna köpa datorspel hos Steam via Bitcoin, något som nu ser ut att kunna lösas direkt i Steam inom kort.

Annons