Varning för nätfiske med Trademark infringement-mail

Släng det i papperskorgen.

Det sprids just nu e-postmeddelanden som påstår att mottagaren har inkräktat på någons varumärke eller upphovsrätt. Diskussionerna går varma i diverse nätforum och speciellt utsatta är företagare i detta fall då man förmodligen är mer orolig för eventuella varumärkesintrång än privatpersoner.

Flera e-handlare i gruppen Svensk E-handel på Facebook har exempelvis frågat om mailen och vissa har även öppnat den fil som medföljer i oron över att man gjort något felsteg i sin verksamhet.

Annons

Mailet är förstås fejk och man bör absolut inte öppna några filer då de med stor sannolikhet innehåller något skript eller program som har för avsikt att antingen sno uppgifter av dig eller ta över din dator.

Rapportera det som skräppost

Denna våg av e-postmeddelanden verkar av någon anledning ha tagit sig förbi spamfilter, som till exempel Googles, och vi på Ehandel.se fick även se vår inkorg prydas av detta mail nu på morgonen.

Det placerades dock snabbt i papperskorgen. Ett tips är att använda Googles spamrapportering som ni ser nedanför, så kan man förhoppningsvis minska spridningen.

Annons