Växande klädvårdsföretag klär upp sig med ny VD

Huvuduppgiften blir att expandera globalt.

Klädvårdsföretaget Steamery Stockholm ska på kort tid ska ha vuxit till att säljas i 30 länder samt hos 400 återförsäljare. De får nu en ny vd vid namn Petra Ringström. Hennes främsta uppgift sägs bli att ta företaget genom den ytterligare globala expansion som nu väntas stå för dörren. Än så länge är det Sverige och resten av Skandinavien som är företagets huvudsakliga marknader, men det ska det alltså bli ändring på.

Ska öka omsättningen rejält

Stockholm Steamery säljer alltså olika produkter för klädvård, däribland så kallade steamers, och i år väntas omsättning öka kraftigt och landa på betydligt mer än förra årets 11,5 miljoner kronor. Bara i år ska företaget ha sålt över 35 000 steamers, och medgrundaren Martin Lingner är nu nöjd med att lämna över vd-posten till Petra Ringström. Hon är sedan tidigare COO inom företaget.

Annons

- Petra har varit med Steamery från starten 2014 och kan bolaget utan och innan. Med sina tio år i Shanghai, och som entreprenör inom mode och retail, har hon mycket kunskap som hon tar med sig in i sin nya roll. Hon är för oss den självklara personen för detta uppdrag, säger den avgående vd:n Martin Lingner i ett pressmeddelande.

"Nu kör vi så att det ryker"

Martin Lingner kommer dock inte att lämna företaget, utan ska istället jobba med strategiskt styrelsearbete i framtiden. För Petra Ringströms del så är hon redo för att lägga i ytterligare en växel på sin nya post.

- Det är en mycket spännande tid som vi på Steamery har framför oss och det ska bli så roligt att få driva detta arbete framåt tillsammans med vårt fantastiska team. Nu kör vi så att det ryker! säger hon. 

Även om Steamery har en egen e-handel, så har en stor del av deras startegi och framgångskoncept legat i hur de valt sina återförsäljare. Taktiken har varit att rikta in sig på nischade återförsäljare inom mode och livsstil, både online och i den fysiska handeln och deras kläder säljs bland annat hos Uniqlo, MoMA, H&M, Arket och Åhléns.

Annons