Veckans 5 med Fredrik ”DDesign” Dawidsson

Veckans 5 är en ny grej på Ehandel.se där vi ställer fem snabba frågor till en e-handlare.

I förra veckan kunde vi läsa om framgångssagan och e-handeln DDesign. En idé som startade vid skolbänken i gymnasiet och i år väntas omsätta 5 miljoner kronor. Mannen bakom konceptet, som ska handla om mer än bara bildelar på nätet, är Fredrik Dawidsson och vi tänkte nu ta reda på lite mer om honom.

Varför blev det just bildelar och e-handel?

Annons

- Intresset för bilar kom faktiskt efter filmen The Fast & The Furious år 2001 och sedan valde jag fordonsprogrammet efter det. Att e-handeln skulle rikta in sig på det föll sig då naturligt då största intresset var just motorsport och ombyggda bilar. Vi började med en liten butik och en enklare e-handel. Men då vårt sortiment är så otroligt stort så lämpade sig e-handeln mycket bättre och därför satsar vi idag 100 procent på det.

Hur hanterar ni "ett lager" på 60 000 artiklar även om mycket ska ligga hos leverantörerna?

- Tillväxten av vårt lager grundar sig i att när vi ser en produkt som roterar ofta så läggs den på vårt lager här i Örebro. Innan dess ligger den hos våra leverantörer och grossister. Kombinationen av antalet produkter och varumärken, kontra bilmodeller och motorer gör det otroligt svårt att bygga ett eget lager som stämmer överens med det som faktiskt roterar ofta och behöver ha snabb leveranstid. Därför är leverantörsnätverket och processen med inköp och leverans otroligt viktigt hos oss. Att skicka från vårt lager med cirka 2 dagars leveranstid eller ta via leverantörens lager på 5-7 dagar är inte vårt problem i dagsläget.

Vad är det största problemet just nu som begränsar er tillväxt?

- Tid! Vi är fortfarande nya och unga som företag. Vi har massor av idéer vi vill genomföra. Men dygnet har helt enkelt för få timmar. Så vi planerar, prioriterar och utför de vi tror på i ordning.

Det bästa du vet förutom e-handel? För e-handel måste ju vara nummer ett.

- Familj och vänner! Vi jobbar mycket och det blir ofta bara en dag ledigt i veckan och då är det riktigt kul och uppskattat att träffa sambon Elin och vännerna. Dom peppar oss till tusen så efter varje helg kommer man ut på topp igen!

Vad e-handlar du själv mest på nätet?

Annons

- Det enda jag e-handlar är delar till crossen på 24MX och böcker från Amazon. 24MX är våra förebilder förövrigt!

Annons