Veckans 5 med Sixten Engström

Veckans 5 är inslaget där vi ställer fem snabba frågor till en e-handlare.

Sixten Engström är förmodligen mest känd som mannen som fick dela ut manschettknappar till självaste prinsen. För många e-handlare är han kungen av gerilla-marknadsföring, det vill säga att nå ut brett med sina produkter för mycket små medel.

Han har gästat Draknästet på teve och är en man med många strängar på sin lyra. Numera har han sålt sin manschettknappsbutik och säljer istället skyltar på nätet samtidigt som han startat upp en e-handelsskola.

Annons

Hur blev du egentligen e-handlare?

- Jag försökte köpa personliga manschettknappar inför ett event men ingen ville sälja endast ett par till mig. Så jag fick helt enkelt skapa ett företag som tillverkade manschettknappar.

Många ser dig nog som marknadsföringskungen. Vad är ditt bästa tips för att nå ut i bruset?

- Relevans! Om du riktar in dig mot en liten nischad målgrupp så kan du forma ditt budskap till att vara väldigt relevant. Sedan handlar det om att testa, testa, testa! Ingen får reda på alla mina misslyckade kampanjer, därför har det skapas en illusion om att jag vet vad jag håller på med.

Vad är det som är så roligt med e-handel?

- Jag tycker att det är tempot som gör e-handel roligt. Att du snabbt kan gå från idé till genomförande och direkt få respons för hur besökare tar emot ditt erbjudande.

Hur mycket e-handlar du själv?

- Majoriteten av mina köp görs via e-handel. Det senaste köpet var ett badrum från Byggmax. Du inser hur mycket 750kg badrum är när du endast betalar för leverans till tomtgränsen.

Annons

Du har ofta många järn i elden. Har du något nytt e-handelsprojekt på gång?

- Det är en ständig internkamp att inte agera på alla nya idéer utan att satsa på Skyltcentralen.se och Garderobsehandel.se. Får se hur länge jag kommer att kunna hålla fokus. Ett projekt jag är intresserad av är att ordna studiebesök för e-handlare ute hos andra e-handlare. För att dela och sprida mer kunskap.

Annons