Verdane går in i Humble – ska ta bolaget globalt

Investering på 50 miljoner.

För exakt ett år sedan så meddelade Humble Brush, numera The Humble Co, att de skulle accelerera tillväxten för deras miljövänliga tandborstar. Företaget inledde då samarbeten med ICA och Coop, samtidigt som företaget blickade utomlands.

LÄS ÄVEN: De ödmjuka tandborstarna växer - ska nå 20 miljoner i år

Annons

Nu meddelar riskkapitalbolaget Verdane att de ställer sig bakom The Humble Co och företagets produkter, som alltså består av tandborstar med bambuhandtag som sägs vara snällare mot miljön än vanliga plasttandborstar.

Humble omsatte förra året 22 miljoner kronor och ska fram till idag ha sålt över 6,5 miljoner tandborstar. Verdane ska enligt Dagens industri ha gått in med 50 miljoner kronor i bolaget och pengarna ska nu användas till att expandera på den globala marknaden.

- Vi tycker att The Humble Co är ett mycket spännande företag med sin miljövänliga affärsvinkel och sitt globala tankesätt. Företaget erbjuder väldesignade produkter som gör att konsumenterna kan sänka sin miljöpåverkan, något som allt fler bryr sig om, säger Verdanes Björn Beckman i ett pressmeddelande.

Bidrar inte bara med kapital

Grundaren av Humble, Noel Abdayem, tittar nu på flera nya marknader dit han vill ta sina bambutandborstar.

- Vi ser tillväxtmöjligheter i Europa och Nordamerika samt på asiatiska och sydamerikanska marknader, där intresset för miljövänliga produkter är stort. Vi är glada att samarbeta med Verdane. Förutom kapital, bidrar de med värdefulla erfarenheter från investeringar i mer än 30 konsumentföretag, säger Noel Abdayem.

Företaget har sedan starten (2013) expanderat produktportföljen med till exempel tandkräm och tuggummin, och tittar på att utöka bredden med fler ekologiska varor.

Annons