Verdane lägger 50 miljoner kronor på e-handelsbolag

Riskkapitalbolaget köper in sig i sju e-handelsbolag, däribland en leksakshandlare och en digital begravningsbyrå.

Verdane Capital fortsätter att investera i e-handelsbolag och återigen står Aggregate Media som säljare. Sedan 2006 har Verdane köpt fem portföljer med andelar i totalt 44 bolag från Aggregate Media där det senaste köpet skedde våren 2014.

Nu är det alltså dags igen och enligt uppgifter från Di Digital ska affären vara värd cirka 50 miljoner kronor. Verdanes ägarandel uppgår till cirka 11 procent efter affären men tanken är att andelen ska växa genom nyemissioner.

Annons

– Vi ser fram emot att göra följdinvesteringar på drygt 100 miljoner kronor i dessa bolag. Vi vill äga cirka 25-40 procent av våra bolag över tid, säger Henrik Aspén. säger Henrik Aspén, partner på Verdane till Di Digital.

Nordenlansering för digital begravningsbyrå

Bland bolagen återfinns Schoolido, en digital skola för högstadiet, Ecoride som tillverkar elcyklar och rabattsajten Smart Senior samt resesajten Allinc och Collector, betalleverantören som nyligen lanserade en helhetslösning för betalningar på nätet i hela Norden.

Utöver dessa finns även leksaksbutiken Stor&Liten som återuppstod på nätet 2011 samt Funera, en begravningsbyrå på nätet som lanserades 2013 och som nu står inför en Nordenlansering, samt

– Idag domineras marknaden av Fonus, med cirka en tredjedel av omsättningen i Sverige. På många orter kan man tala om ett lokalt monopol. Funera kan erbjuda en likvärdig tjänst till ett pris som är en tredjedel lägre, säger Björn Beckman, som blir investeringsansvarig för Funera.

Annons