Verifiering i två steg när Zalando gör betalningen säkrare

"Kundfokus en del av vårt DNA".

14 september införs nya EU-direktiv för säkrare betalning via nätet. Strong Customer Authetification (SCA) som det nya direktivet heter, gäller för hela EU och är en del av Payment Services Directive (PSD2). De nya reglerna innebär att man som onlineplattform måste ha två verifieringssteg i samband med att kunden gör ett köp på ens hemsida. Syftet är att skydda kunder från onlinebedrägerier, i takt med att e-handeln ökar. 

Den internationella klädjätten Zalando gick i dag ut med att de kommer att lansera ett nytt, säkrare betalsytem i linje med de nya riktlinjerna. 

Annons

- Kundfokus i kombination med teknik och hastighet är en del av vårt DNA. Vi är därför glada att vara ett av de första företagen som lyckats implementera SCA, säger Kai-Uwe Mokros, vd Betalningar på Zalando. 

Betalningen görs med hjälp av en uppgraderad 3D Secure-lösning. De nya reglerna ska också göra att betalningar kommer att vara mer anpassade till köp i mobilen än vad de tidigare har varit. 

Betala via fingeravtryck

För konsumenterna kommer det att innebära att det blir fler steg innan betalprocessen kan slutföras. Det nya systemet bygger på att man verifierar sig i minst två steg innan köpet går igenom. Om man vill betala med kort kommer man som vanligt att först behöva fylla i sina kortuppgifter. Efter det kan man bli verifierad på tre olika sätt: genom till exempel fingeravtryck, ett lösenord eller genom att en engångskod skickas till mobilen. Fingeravtrycks-verifieringen innebär att man blir omdirigerad till en bank-app innan man till sist hamnar tillbaka på hemsidan igen. Zalando meddelar att det även kommer vara möjligt att logga in med sitt bank-ID för att betala. 

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!