Ville investera i frakt-startup – stoppas av myndigheter

Amazons satsning ansågs för riskabel.

Enligt många bedömare har Amazons framgångar bland annat att göra med företagets satsningar på logistik. Tidigare i år fick e-handelsjätten upp ögonen för fraktföretaget Deliveroo, som kör ut livsmedel för e-handlares räkning.

Men när Amazon plockade fram plånboken för att få lägga ner Deliveroo i sin kundkorg, sade brittiska konkurrensmyndigheter stopp. Nu är hela affären lagd på is tills dess att samma myndigheter har bestämt ifall en större utredning i ärendet är nödvändig. Det rapporterar Reuters.

Annons

Amazon ledde investeringsrundan

Det var tidigare i år som Deliveroo gick ut och önskade totalt 575 miljoner dollar i kapital. Amazon tog direkt ledningen i investeringsrundan, och planen såg ut att vara att på allvar ta upp kampen med jättar som Delivery Hero och Uber Eats.

E-handlaren beskrev sin andel som "ett minoritetsägande" i Deliveroo, men det imponerade inte på Storbritanniens "Competition and Markets Authority". Myndigheten uppges bland annat ha sett en risk för att Amazon och Deliveroo inte längre skulle agera som två självständiga bolag.

Köpesumman hemlig

Deliveroo har sitt huvudkontor i London, men är verksamt i 14 länder. Företaget uppges ha över 80 000 restauranger som sina kunder.

Varken Amazon eller Deliveroo har avslöjat hur stor köpesumma e-handlaren var beredd att betala.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!