Ving har högtflygande planer för sina maskotar

Lollo & Bernie har fått en egen butik och e-handel där barnen bland annat kan köpa plåster och kläder.

Har du rest med Ving så är det inte omöjligt att någon i familjen, troligtvis de allra minsta, sprungit på och stiftat bekantskap med giraffen Lollo och björnen Bernie. Resebolagets maskotar finns nämligen på flera av Vings hotell runt om i världen och nu hoppas man slå mynt av deras popularitet.

Den första butiken har redan öppnat på Sunwing Kallithea Beach på Rhodos, ett av Vings familjehotell som besöks av närmare 25 000 svenskar i sommar. Planen är sedan att utvidga antalet butiker genom så kallade ”shop-in-shop” på 10 Sunwing Family Resorts och på två Ocean Beach Club, i fem länder.

Annons

Puffar för nätet

Men fysiska butiker har ju som vi vet sina begränsningar, särskilt då alla Vings resenärer inte åker till de resmål där butikerna finns. Därför har man även sett till att lansera en en webbshop där det går att köpa allt från plåster och badpuffar till kläder och kramdjur.

– Vi får många frågor var man kan köpa souvenirer med Lollo & Bernie-motiv så det är roligt att de nu fått en egen butik. Det är dessutom perfekta presenter till barn som träffat dem på semestern, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!