Vingård protesterar med E-handel genom Danmark

Arilds vingård exporterar vin till Danmark så att deras kunder kan köpa deras produkter via gårdens hemsida.

Arilds vingård har hittat ett sätt att sälja vin från gården direkt till sina kunder. Genom att exportera vinflaskor till ett lager i Helsingör som kunderna sedan får beställa hem i Danmark eller via Arilds vingårds hemsida kommer Jonas och Anette Ivarsson, som driver gården, runt förbudet mot gårdsförsäljning. Vinet som kunderna beställt kan sedan hämtas ut på vingården i Arild.

Enligt Helsingborgs Dagblad producerade gården i Höganäs kommun förra året runt 10 000 flaskor vin. Metoden att sälja vinet via grannlandet är tänkt att öka affärerna, men framför allt ett sätt att protestera mot förbudet att sälja vin från svenska vingårdar.

Annons

– Det är en laglig protestaktion för vingårdsförsäljning. Vingårdar i Europa får lov att skicka en låda vin till Sverige men vi får inte lov att sälja. Det känns fel, säger Jonas Ivarsson till tidningen.

Debatten om gårdsförsäljning har pågått i Sverige i flera år och även om Höganäs har gjort flera försök att få bli pilotkommun för att sälja från gårdar, har det inte blivit några ändringar i lagen och att sälja från gårdar är alltså fortfarande inte tillåtet.

Foto: Arilds vingård 

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!