Visa rapporterar en stark julhandel på nätet

December är den månad på året då svenskar spenderar allra mest på e-handel. Något som även nya färska siffror från betalföretaget Visa Europe visar. Enligt deras beräkningar kommer transaktionerna genom Visa att öka med 11 procent under december jämfört med samma period i fjol.

Årets julhandel är i full gång, och det verkar vara bra drag även i år. Något som bland annat landets postombud vittnar om, men nu kommer även lite hårdare fakta på det hela. Visa Europe har nämligen tagit fram siffror gällande svenskarnas julshopping på nätet.

Trenden visar på en tydlig ökning för e-handeln. I december förra året gjorde svenskarna elva miljoner transaktioner på nätet genom Visa till ett värde av 5,5 miljarder kronor. I år kommer de siffrorna att bli ännu högre.

Annons

Över sex miljarder

Baserat på de trender som Visa Europe hittills har sett för år 2013 förväntas just transaktioner på nätet genom Visa i Sverige att öka med ungefär elva procent jämfört med samma period i fjol. Vilket innebär att årets julshoppning troligtvis kommer att uppgå till 6,1 miljarder kronor vid månadens slut.

Det betyder att svenskarna nätshoppar för 137 5000 kronor varje minut, eller 2 300 kronor varje sekund, under december månad genom Visa.

− Många har förutspått en ökning för e-handeln julen 2013, vilket vi nu även kan bekräfta med våra analyser. Ökningen har varit konstant de senaste åren i takt med att allt fler upptäcker nätshoppingens fördelar och det blir spännande att följa uppgången, säger Christina Lind, Sverigechef för Visa Europé.

 

Källa: Press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!